62-ма състезатели участваха в лекоатлетическия крос, част от Варненската универсиада

Спорт

16-04-2024, 14:43

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Състезанията в универсиадата се провеждат в 9 вида спорт.

62-ма състезатели от пет висши училища в града взеха участие в лекоатлетическия крос, който се проведе в Морската градина. Събитието е част от Варненската студентска универсиада, която се организира от дирекция „Спорт“ към Община Варна. 

Както всяка година дисциплината за мъжете беше 2000 метра, а за жени 1000 метра. 

Победителка в бягането при жените стана състезателката от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ Рени Хинева с време 3:24 мин. На второ място е Нели Николова от Икономическия университет, с време 3:26 мин., а на трето - Наталия Кременска също от ИУ с резултат 3:29 мин.

Победителят в дисциплината 2000 метра е Илкер Раимов от Техническия университет с резултат 6:55 мин. На второ място завърши Рафаел Кънев от  ВВМУ „Н. Вапцаров“, а на трето Максим Михайлов от Медицинския университет. 

На база индивидуалните резултати се образуват отборни класирания. Първи при мъжете е отборът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ с 110 отборни точки, а при жените - Икономическия университет със 113 точки. 

Състезанията в универсиадата се провеждат в 9 вида спорт: волейбол, стрийтбол 3х3, мини футбол, тенис, плуване, лекоатлетически крос, тенис на маса, шахмат и боулинг. За всички победители са осигурени купи, медали и предметни награди от Община Варна. Официалната церемония по закриване на университетските състезания ще бъде на 19 април (петък) от 18:00 часа в зала Юнашки салон.