Потоп в Дубай след невиждани дъждове (СНИМКИ и ВИДЕО)

Новините

17-04-2024, 09:52

Снимка:

Meteo Balkans

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

10 ученици изгубиха живота си в Оман.

Проливни дъждове наводниха Дубай. В Обединените арабски емирства цели участъци от ключови автомагистрали бяха наводнени и много шофьори бяха принудени да изоставят колите си насред улиците.

Международното летище на Дубай, което е едно от най-големите в света, съобщи днес, че авиотрафикът е силно нарушен заради лошото време, предаде Ройтерс, цитирани от БТА.

Полети са отменени, пренасочени или засегнати от прехвърляне на екипажи. Възстановяването на трафика ще отнеме известно време, посочи авиовъзелът, уверявайки, че работи за възможно най-бързото нормализиране на дейността.

Националният метеорологичен център на ОАЕ отчете най-обилното количество валежи от 75 години, предаде ТАСС.  По данни на центъра в град Ел Айн в източната част на емирство Абу Даби, където е разположена метеорологична станция, за по-малко от 24 часа са паднали 254,8 милиметра дъжд.

"Страната стана свидетел на изключително събитие в климатичната си история", посочва правителството на страницата си в социалната мрежа "Екс".

Осемнадесет души загинаха при наводнения в резултат на проливни дъждове в Оман. Няколко души се издирват, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Сред жертвите има и около 10 ученици, се казва в изявление на националната служба за справяне с извънредни ситуации.