Дъждът не спря варненци да се включат в кампанията на "Аз вярвам и помагам"

Спорт

20-04-2024, 17:10

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Събираме средства за втора детска линейка и нова апаратура за детската хирургия, заяви организаторът Владислав Николов.

Дъждът не спря варненци да се включат в кампанията на „Аз вярвам и помагам“ за събиране на пластмасови капачки, която се проведе днес пред Катедралния храм „Успение Богородично“. Кметът на Варна Благомир Коцев също се включи лично и предаде около 125 кг капачки, събрани от общинската администрация. Той беше придружаван и от заместник-кметът Илия Коев.

Събираме средства за втора детска линейка за малки деца и новородени. Искаме да закупим и нова апаратура и оборудване за детската хирургия, заяви основният организатор на кампанията Владислав Николов. По думите му през миналата година чрез кампанията са събрани 410 000 лева, а задачата за тази инициатива е средствата да достигнат до 1 милион лева.

На площада за да подкрепят инициативата бяха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и началникът на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" флотилен адмирал Боян Медникаров. Чували с капачки носеха и много представители на различни институции, фирми, училища, детски градини, както и хиляди варненци.

Община Варна е активен партньор в кампанията. В края на месец март пред входа на Информационния център на Община Варна беше поставен контейнер с формата на сърце. Той беше препълнен, а капачките от него – предадени на доброволците.

„Аз Вярвам и Помагам“ е първата благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки в България, създадена през 2015 г. Досега със средствата от предадените за рециклиране близо 300 тона капачки е закупена и дарена медицинска апаратура и оборудване за неонатологични  отделения. Закупени са още специализирана детска линейка и специализиран мобилен пункт за кръводаряване.