Пролетното косене във Варна върви по график

Мисия Варна

22-04-2024, 14:40

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Паралелно с косенето във всички райони тече и планова обработка на терените срещу кърлежи.

Дейностите по първото за годината косене на тревните площи във Варна вървят по график. Това докладваха на оперативката днес кметовете на петте района в града. 

В район „Одесос“ голяма част от терените са окосени. В навечерието на Великденските празници с приоритет ще се работи около храмовете и централните градинки, подчерта кметът Емилия Христова.

По план върви и пролетната коситба в район „Приморски“, където вече са изкосени над 150 дка тревни площи, каза кметът Мартин Баръмов. 

716 дка са окосените терени в район „Младост“, където дейностите също се движат по график. 

Пролетната коситба в район „Владислав Варненчик“ е в разгара си, посочи кметът Николай Костадинов. Поради зачестилите сигнали на граждани за места с прекомерно избуяла трева след дъждовете обаче, Костадинов поиска темповете на работа и броят на косачите в района да бъдат увеличени. 

Напредва и работата в  „Аспарухово“,  където районът и паркът са изкосени и по график следва косене на кв. „Галата“, увери кметът Ивайло Маринов. 

Паралелно с косенето във всички райони тече и планова обработка на терените срещу кърлежи, веднага след окосяване на местата, докладваха още кметовете.  

Шест фирми са ангажирани с пролетното косене на зелените площи във Варна. Две фирми работят в най-големия варненския район „Приморски“, като едната от тях обслужва и район „Вл. Варненчик“. Две фирми извършват дейностите по косене в централния район „Одесос“ и по една фирма в районите „Младост“ и „Аспарухово“.


Тревните площи във всички райони са 4353 дка. Те включват градски градинки, междублокови пространства и зелени площи в разделителните ивици на булевардите и централните улици.