Блок във Варна се пази от кражби с 15 камери

Крими

22-04-2024, 15:04

Снимка:

NOVA

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вратата на входа многократно е разбивана с отвертка.

Жилищна кооперация във Варна се превърна в рекордьор по вандалски прояви. За последните няколко месеца живеещите в бл. 120 в квартал „Младост” се оплакват от системни набези. Твърдо решени да се защитят, живеещите в кооперацията вземат решение да инсталират 15 камери за видеонаблюдение, съобщи NOVA.

"Живея в блока от 15 години. Винаги е имало подобни набези на крадци. С годините поне 12 пъти са ми разбивани колите. Имам влизане и в мазето ми. От година сме сложили камерите, но кражбите не спират", разказа един от потърпевшите Димитър. Друга живееща в блока заяви, че врата на входа многократно е разбивана с отвертка, въпреки, че достъпа до сградата е с чип. Има посегателства и срещу самите камери – в таванските помещения са отрязани кабелите.

"След като сложихме камерите в пъти намаля престъпността. Но има още проблеми на паркинга, може би защото там не сме сложили видеонаблюдение", допълни Василев. От полицията заявиха, че извършителите на системните кражби са били установени. Това са криминално проявени и осъждани лица.