Министър гази закона във Варна (СНИМКИ)

Крими

23-04-2024, 13:41

Снимка:

ИА „Черно море“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Мерцедеса" на проф. Галин Цоков паркира върху пешеходна пътека пред училище.

Грубо погазване на Закона за движение по пътищата и морала демонстрира вчера във Варна министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. Той бе в морската столица за поредица инициативи ангажирани с темата за екологията и зелената енергия, съобщава ИА „Черно море“. Проф Цоков пристигна в централното основно училище "Петко Р. Славейков" и най-безцеремонно паркира служебния си "Мерцедес" върху пешеходната пътека пред входа на школото от където минава целия пътникопоток от деца и родители.

Отдавана на всички нас е ясно, че правилата и законите в България не важат за нашите управници и особено за служителите на НСО, които се грижат за обслужването на родните политици, но подобна проява е особено недопустима от страна на един министър, отговорен за образованието на бъдещото поколение.

ИА "Черно море" напомня, че според Закона за движение по пътищата за паркиране в зоната на пешеходна пътека е предвидена санкция в размер на 50 лева и отнемане на 3 контролни точки.

Проф. Галин Цоков откри училищна лаборатория за екология във Варна. Общо 55 школа в България се включват в съвместни лаборатории, в които ще се създават предложения за промени в различни области на образователния процес. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков във Варна.

Лабораториите имат за цел чрез съвместна работа в конкретно тематично направление да се разработят и надградят иновативни модели, които да подготвят прилагането им в бъдеще в училищата в страната.

Стартират проекти за близо 40 млн. лв. за подобряване на материалната база в студентските общежития на варненски висши училища. Това съобщи още във Варна министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на вчерашната си визита в града. Той посети Икономическия и Техническия университет във Варна и разговаря с ръководствата им за проблемите и предизвикателствата, които срещат, съобщиха от пресцентъра на министерството. Предстои учители от региона да преминат обучение за използване на изкуствения интелект в образователния процес. Това стана ясно по време на срещата на министър Цоков с ректора на Икономически университет - Варна проф. д-р Евгени Станимиров. В нея участваха както преподаватели, така и представители на ИКТ Клъстер - Варна.