Във Варна организираха среща за опазване на черноморската бодлива акула

Животът

23-04-2024, 16:50

Снимка:

ИАРА

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По време на срещата представиха особеностите на целевия ѝ риболов, както и оценка на запаса ѝ.

ИАРА участва във форум на тема "Черноморска бодлива акула". Предизвикателства пред бранша и предложения за бъдещото опазване на рибните ресурси бяха част от дискусията, която се проведе на пристанище „Карантината“ във Варна.
 
Изпълнителният директор д-р Николай Георгиев, заместник-директора Христо Панайотов и част от екипа на агенцията участваха в срещата.
"Искам да поздравя организаторите и присъстващите за актуалната тема, която беше поставена на форума. Всички ние можем да влияем на сектора с конкретни предложения, за да опазим рибния ресурс в Черно море" сподели д-р Георгиев.
 
Мероприятието е по инициатива на Генералната комисия по рибарство за Средиземно море и за Черно море (ГКРСМ), със съдействието на ИАРА и Местната инициативна рибарска група Шабла-Каварна-Балчик. Дискусията включи обсъждане на дейности и приети решения от Генералната комисия по рибарство за Средиземно море и за Черно море и преглед на мерките за опазване и управление на черноморска бодлива акула. По време на срещата представиха особеностите на целевия риболов на черноморска бодлива акула, както и оценка на запаса. Представени бяха резултатите от социално-икономическото проучване на рибарствата, ориентирани към улова на черноморска бодлива акула, проведено през 2023.