Бивши офицери от службите за сигурност във Варна искат реформа в системата

Новините

24-04-2024, 18:45

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Членовете на асоциацията изразиха своето притеснение от състоянието на службите в страната и политическия тормоз, който се упражнява върху тях.

Варненската асоциация „Сигурност“, която е новосформирана от бивши офицери от службите за сигурност в града, иска повече експертност и консултативни съвети към институциите по проблемите на сигурността, съобщава Радио Варна.

Председателят на организацията Марин Черкезов посочи, че той и останалите му колеги искат да помогнат на ръководството на града.

Павлин Павлов, заместник-председател на „Сигурност“, допълни, че са готови да предложат на кметската администрация оригинална система за навременно известяване с информация. Членовете на асоциацията изразиха своето притеснение от състоянието на службите в страната и политическия тормоз, който се упражнява върху тях.

Предложението на организацията е навсякъде  да бъдат проведени кръгли маси, на които да присъстват бивши прокурори, следователи и учени, които да създадат национални стратегии в различните браншове.