Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на ул. „Цар Симеон“

Мисия Варна

25-04-2024, 13:36

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Финансиране ще получат общо 12 проекта, а общата стойност на помощта е 43,8 млн. лева.

Подготвят проекти за реконструкция на Летния театър и ремонт на градинката на  ул. „Цар Симеон“, където бе открита късноантичната стена на стария Одесос. За реализирането им ще бъдат използвани европейски средства по програма  „Развитие на регионите“ 2021-2027. Финансиране ще получат общо 12 проекта, а общата стойност на помощта е 43,8 млн. лева.

Включен е още проект за ремонт на площада пред ЖП-гарата и девет улици в карето между улиците „Дунав“, „Дебър“, „Охрид“, „Преслав“ и „Девня“. По част от проектите партньори са общините Аксаковои Шабла, Медицински университет – Варна, ДКС и др, съобщават от общинския пресцентър.

Заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов провери готовността на общинската администрация по проектните предложения по процедура Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) по програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 година. На работна среща той разпореди да се работи в максимално кратки срокове по проектите. Необходимо е да имате добре разработено задание за проектиране и техническа спецификация, обясни Иванов. На срещата присъстваха представители на пет общински дирекции и предприятието „Инвестиционна политика“.

Припомняме, че Община Варна е водещ партньор в концепцията под наслов „Варна - град отворен към морето, културен, туристически, образователен и здравен център, с грижа за хората и двигател на устойчивото развитие на Североизточен регион“.