Главчев пред близки на моряците от Galaxy Leader: Търсим всякакви варианти за освобождаването им

Новините

25-04-2024, 16:01

Снимка:

Министерски съвет

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От своя страна заместник-министър Иван Кондов пое ангажимент близките на моряците да бъдат редовно информирани за развитието на ситуацията.

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader.

Главчев увери, че нито за ден институциите не са спрели да търсят възможности за освобождаването на българските моряци. „Ще продължим да полагаме усилия, действията ни са много внимателни, търсим всякакви варианти за освобождаването на хората. Случаят не е забравен“, каза министър-председателят.

От своя страна заместник-министър Кондов пое ангажимент близките на моряците да бъдат редовно информирани за развитието на ситуацията.  По време на срещата той докладва, че в Министерство на външните работи на България действа работна група по темата, в която той лично участва. „Всеки един български гражданин ни е важен, бъдете сигурни, че активно работим моряците да се завърнат скоро у дома“, добави още премиерът Димитър Главчев.