Кметът започна голямото чистене на Варна още в ранни зори (СНИМКИ)

Мисия Варна

27-04-2024, 10:28

Снимка:

Фейсбук/Благомир Коцев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Коцев сам мие гезмето се вижда от снимки, които е публикувал във Фейсбук профила си.

Кметът на Варна Благомир Коцев започна голямото чистене на Варна още по тъмно в нощта на Лазаровден. "Утре е Лазаровден. Ден, в който става чудо! Христос възкресява Лазар, а и природата възкръсва преди Цветница. Да посрещнем пролетта и великденските празници с гордост от заедно свършената работа. Да почистим пред дома си, на улицата, в градинката и на площада, по който вървим на път за работа. Да покажем, че сме способни да се обединяваме около добрите каузи! Утре, 27 април, ще съм с вас, с ръкавици и торба в ръце. Защото Варна е нашият общ дом", написа преди това градоначалникът в социалните мрежи.

Той призова и общинските съветници в морската столица да се включат в мащабната инициатива на Община Варна за почистване на града. Коцев ги покани тази събота, 27 април, да излязат със своите семейства и да почистят около домовете си.

Припомняме, че Община Варна организира мащабна кампания за почистване на града под мотото „Мисли глобално, действай локално!“, която ще се проведе на 27 април, събота. Призивът към гражданите е да отделят от личното си време не за почистване на собствените си домове, гаражи, мазета или тавани, а да се погрижат за своя по-голям дом – град Варна. 

Инициативата предвижда освежаване на междублокови пространства, обществени паркове и градинки, места за отдих, детски и спортни площадки във всички райони на територията на общината. От сметопочистващата фирма призовават събраните от почистването смесени битови отпадъци да бъдат оставяни в чували в близост до контейнерите. Остатъците от опаковки и бутилките е добре да бъдат сортирани и да се поставят в съдовете за разделно събиране. Строителните и опасните отпадъци, излезлите от употреба гуми и електрически уреди, както и събраната зелена маса трябва да бъдат оставяни непосредствено до съдовете за смесени битови отпадъци, но да не се изхвърлят в тях. 

В деня на кампанията сметопочистващата фирма ще организира постоянни обходи с по-малки камиони, които ще събират едрогабаритните отпадъци, поставени в близост до съдовете.