Деца от ДГ „Карамфилче” лазаруваха в район „Приморски“ във Варна

Животът

27-04-2024, 15:09

Снимка:

район „Проморски“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Малките лазарки благословиха за здраве, плодородие и късмет събралите се служители на администрацията.

С кошнички в ръце и накичени с венчета и китки, петнадесет момиченца от II Б група „Иглика“ на Детска градина „Карамфилче“ посетиха район „Приморски“. С лазарски песни и танци те внесоха пролетно настроение в институцията в навечерието на Лазаровден, който поставя началото на Светлите Великденски празници и Гергьовден.
 
Малките лазарки благословиха за здраве, плодородие и късмет събралите сеслужители на администрацията. Те бяха посрещнати от лично от кмета на района Мартин Баръмов, заместник-кметът Димитър Мантаров , директор дирекции и служители . В ролята си на символичен домакин, Баръмов благодари на малките лазарки и техните учителки за това, че съхраняват и предават българските традиции и обичаи. Като добър „стопанин на дома” той почерпи гостите с лакомства и питка. Баръмов посочи още, че изпълнението на децата е било действително трогателно. Районният кмет пожела на лазарките да бъдат здрави, да се радват на игрите и пролетта да им донесе много забавления.
 
По време на посещението си в Районното кметство децата бяха придружени от директора на детската градина госпожа Сирануш Агопова , както и от учителите госпожа Росица Павлова и госпожа Невена Милева и помощник-възпитателя госпожа Николинка Манолова.