Проведоха се консултациите за съставите на СИК на територията на община Варна

Новините

30-04-2024, 15:42

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Членовете на партии и коалиции заявиха, че нямат възражения срещу предложеното разпределение.

Заместник-кметът по финансите Христо Рафаилов проведе днес консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) на територията на община Варна. Те са във връзка с организационно-техническата подготовка за провеждане на изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените политически партии и коалиции, както следва: коалиция „ГЕРБ-СДС”, коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България”, ПП „Движение за права и свободи”, ПП „Възраждане”, коалиция „БСП за България” и ПП „Има такъв народ”. 

В началото на срещата участниците бяха запознати с предварително изготвено проектопредложение за разпределението на местата в секционните избирателни комисии. 

По данни на Рафаилов 411 са секционните избирателни комисии на територията на община Варна, като броят на членовете е 3593, разпределени между парламентарно представените парти и коалиции. СИК-овете се състоят от 9 или от 7 души.

Членовете на партии и коалиции заявиха, че нямат възражения срещу предложеното разпределение. 

Резултатът от проведените консултации предстои да бъде изпратен в РИК – Варна.