Бетоновоз посреща туристите на Златни пясъци

Мисия Варна

01-05-2024, 16:22

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Гласът на гларусите е заглушен от ремонтите, които се извършват по крайбрежната алея.

Паркингите пред хотелите, разположени на първа линия в комплекса "Златни пясъци" са пълни. И по обед продължават да пристигат туристи, съобщава Радио Варна. 

Не всички хотели обаче са отворили. За тях подготовката за сезона продължава с пълна пара, това обяснява общ работник в един от хотелите:

"Подготвят се стаите, почиства се и отваряме в края на май. Някои от миналогодишния персонал се връщат, други не. Бройката за сезона вече е запълнена. "

Гласът на гларусите е заглушен от ремонтите, които се извършват по крайбрежната алея. Работи бетонова помпа и се вдига шум, който затормозява почиващите.

"В комплекса има гости, но не са чак толкова много. Засега не сме усетили по оборота. Посетителите са основно румънци", споделя впечатленията си управителят на магазин на първа линия. 

Басейните се пълнят, плочките към тях се мият, градинките се окопават. И тоалетните вече са отворени:

"Никой още не е дошъл, но персоналът е налице", обяснява жената, която вече четвърти сезон отговаря за чистотата на санитарните помещения. Табела показва, че посещението е струвало 1 лев през миналата година.  "Беше най-чистата и най-евтината тоалетна. И хората, и шефовете са доволни".