Хотелиер на морето: За Великден пакетите са дву- и тридневни, струват около 150-170 лв.

Туризъм

02-05-2024, 09:10

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

7 хотела по Северното Черноморие отварят за празниците.

"От 1 май започват да идват румънците по Северното Черноморие. Следват още посещения на 3,5,6 май. Почти наравно с румънците са българите, които също са заявили празнични почивки. Пакетите са двудневни. Цената им е според категорията на хотела За Гергьовден и 1 май цената е 130 лв. За Великден, тъй като е свързано с празнична вечеря или обяд, пакетите са дву- и тридневни струват около 150-170 лв. 7 хотела по Северното Черноморие отварят за празниците, може и да се повече", съобщи Димитър Димитров, председател на Регионалната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите в Североизточна България.

"Очакваме за празниците гости от Румъния и България", каза Олег Костадинов, управител на хотел в Балчик. "Освен традиционните пакети за 2 и 3 дни със закуска и със закуска и вечеря, сме предвидили специално великденско меню за групи – агнешко месо с ориз, салати, шарени варени яйца", добави той, предаде "24 часа".

"За предстоящия летен сезон пред бранша остава като основен проблем липсата на работна ръка. Освен това засега има по-малко записвания в сравнение с м.г., но очаквам засилване", добавя Костадинов. Той признава, че отваря хотела с много голям дефицит на работна ръка, чака работници от чужбина в края на май.