Избрани Новини
Предложение: В хотелите у нас да се предлага българска закуска
Чужденците най-често търсят и опитват баница, кисело мляко, сирене.
Както има английска закуска, така да има и българска закуска. Това обмислят да направят майстори готвачи и хотелиери. Целта е популяризиране на нашата кухня. А що е то българско гурме, проверява екипът ни.
Обърнете внимание какво се предлага в нашите хотели закуска – мляко, плодова салата, мюсли, сушени плодове, йогурт. Все неща, с които гостите от чужбина са свикнали. Никъде обаче няма истинска българска закуска.
„Самата табелка „bulgarian breakfast“ (българска закуска) би разпалила любопитството му да опита. Точно това е моментът, в който ние хващаме туристи и правим реклама на място в хотелите, защото за обяд той може да отиде на италиански ресторант, за вечеря може да отиде във френския, но за закуска той е тук в нашия хотел и това е моментът, в който ние може да промотираме нашата кулинария“, споделя рекламистът Георги Дучев.
Българската закуска може да бъде баница, кисело мляко, сирене. Храни, които готвачите са установили, че чужденците търсят и опитват.
„Може би чумлек – това е ястие от пиринския край, което се приготвя понякога с телешко или със свинско, със зеленчуци, с картофки“, казва майстор готвачът Мариян Мирков.
Идеята е още това лято по хотелите в морето да започне да се предлага българска закуска, която да засили интереса към нашата кухня.
За празниците Мариян Мирков е приготвил кюфтенца, които всъщност са дроб сърма, обвита в було. Част от менюто е и така нареченото деконструирано агнешко – печено месо, при което бульонът е редуциран и е оформено като руло – истинско българско гурме.
Майстори в кулинарията се събират след празниците на форум, за да обсъдят идеята как българската кухня да бъде по-добре представена на чуждестранните туристи.