Румънски туристи напълниха Слънчев бряг

Туризъм

04-05-2024, 19:23

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Лошото време не ги изплаши.

Няма отказани резервации по морето заради лошото време. Част от хотелите в Слънчев бряг, Несебър и Поморие отвориха за Великденските празници, като в тях почиват предимно румънци, българи и гърци. Има и полски туристи и малко англичани, предава БГНЕС.

Само в един от хотелите в Слънчев бряг за празниците са дошли близо 900 румънци.

„Предварителните очаквания, която имаха румънските туристи, е да дойдат на плаж. Курортът Слънчев бряг го свързват с плаж, но са доволни от това, което им предлагаме- безплатни екскурзии до Стария Несебър .Опитваме се да се съчетаем рекреационния туризъм с историческия", каза за БГНЕС Антония Мати, управител на хотел в Слънчев бряг.

Хотелиерите са подготвили и аниматори, за да не скучаят туристите в лошото време. Вместо на плаж туристите могат да ползват закритите басейни и СПА центрове в хотелите. В празничните пакети е включен и великденски обяд.

„Един тридневен пакет в двойна стая е около 450 евро, който включва почти всичко, плюс великденския обяд", обясни хотелиерът Любо Любчев.

В част от хотелите дори е предвиден и църковен ритуал със свещеник, който да благослови Великденската трапеза.

Освен румънци, в Слънчев бряг има и гръцки туристи, които са в България на поклоннически туризъм. Те ще разгледат църквите в Несебър. Градът на ЮНЕСКО е пълен с туристи, а общинските паркинги са безплатни по време на Великденските празници.

Част от хотелите в Слънчев бряг, които отвориха за Великден ще затворят след празниците и ще посрещнат туристи, когато започне активният сезон.