Директорът на Дипломатическия институт изнесе лекция пред курсанти от Морското училище

Животът

09-05-2024, 13:37

Снимка:

ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Таня Михайлова се срещна със зам.-началника по учебната и учебната част – капитан I ранг проф. Калин Калинов и разгледа част от учебно-материалната база.

Лекция на тема „20 години България в НАТО и ролята на дипломатическата служба“ изнесе директорът на Дипломатическия институт към Министерството на външните работи на България – Таня Михайлова, пред курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя бе на посещение в Морско училище навръх Деня на Европа – 9 май 2024 г.

„Възхищавам се на избора ви да бъдете част от военноморските сили на България. Висшето военноморско училище представлява модел за развитие, има ясна визия и неговите курсанти са бъдещето, което ще държи съдбата на нашата страна в ръцете си. Вие сте бъдещи офицери на държава – член на НАТО и ЕС, това ни дава гаранция, че нашата сигурност е подсигурена“, посочи Михайлова по време на лекцията. Тя каза, че Дипломатическият институт е връстник на членството на България в НАТО и допълни, че класическата дипломация и военното дело работят в сферата на сигурността заедно – за стабилна държавност, но с различни инструменти.

След лекцията Таня Михайлова се срещна със зам.-началника по учебната и учебната част – капитан I ранг проф. Калин Калинов и разгледа част от учебно-материалната база.