Община Варна променя наредби с цел съкращаване на срокове за граждани

Мисия Варна

10-05-2024, 10:24

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Над десет граждани поставиха въпросите си по време на приемния ден на кмета.

Община Варна работи по промени на различни наредби с цел постигане на бързина и съкращаване на сроковете на различни административни процедури в полза на гражданите. Това заяви кметът на Варна Благомир Коцев по време на приемния си ден във връзка с казус на гражданин със забавена вече втора година преписка. По конкретния случай, експерти от администрацията го уведомиха, че в края на миналия месец документите са резолирани за изпълнение.

По време на приемния ден беше поставен въпрос за дългогодишно неразбирателство между съсобственици на имот в Морската градина. Семейство се жалва от самоуправни действия на съсед за общ терен от 1 300 кв. м. За изясняване на обстоятелствата ще бъде съставена експертна комисия от дирекция „Управление на собствеността и контрол на обществения ред“.

Ще се търсят варианти в бюджета за следващата година да се заложат средства за включване на нови домакинства във водопроводната мрежа на село Звездица. Това каза кметът Благомир Коцев, след като граждани се оплакаха от липсата на водопровод. Те са подготвили подписка с искане Община Варна да им съдейства.

С молба за проверка на собствеността на имот в местност „Траката“ се обърна към кмета гражданин, който има интерес от закупуването на имот, който по думите му пустее. Кметът Благомир Коцев напомни, че политика на настоящия екип е да облагородява за обществено ползване общински терени, а не да ги продава.

Собственици на апартаменти в идеалния център на Варна се оплакаха от целогодишния шум от изнесени на улицата тонколони от съседните заведения. Кметът им отговори, че в момента се разглеждат възможности за промяна в наредбите и въвеждане на по-ефективни мерки срещу източници на шум в градска среда.

Приемните часове на кмета Благомир Коцев за месеците юни и юли вече са заети. Записването за приемен ден през месец август ще бъде обявено допълнително.