Община Варна дава старт на туристическия сезон с концерта „И лятото дойде“

Туризъм

10-05-2024, 14:43

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В деня на откриването на сезона е предвиден и безплатен пешеходен тур, който ще тръгне в 17 часа от входа на Туристическия информационен център.

Община Варна традиционно дава старт на летния туристически сезон. През тази година програмата включва концерт с лазерно шоу и специални ефекти, както и безплатен пешеходен тур. Откриването на сезона ще бъде на 18 май, като денят не е избран случайно, а съвпада с инициативата „Европейска нощ на музеите и галериите“, в която морската столица участва активно от години.  

Концерт-спектакълът под надслов „И лятото дойде“ е с начален час 19:00 часа на входа на Морската градина. Варненци и гостите на града ще се насладят на комбинация между електронна денс музика и симфонии в специални версии и ремикси. Групата Deep Zone Project, заедно със симфоничен оркестър ще изпълнят световни хаус денс класики, хип-хоп и ар-енд-би парчета и микс от авторски хитове на групата. Специални гости ще бъдат: NADIA, LADY B, Бисера и Лидия. На концерта ще бъде и сценичният дебют на Дебора Михайлова, чийто драматичен случай придоби широк обществен отзвук. Водещ е певицата Йоанна Драгнева.  


Спектакълът  ще бъде подсилен с лазерно шоу, голяма сцена, визуализации, специални ефекти и изненади. Входът е  свободен! 

Същият ден - 18 май в 17:00 часа, по случай официалното откриване от Туристическия информационен център ще тръгне безплатен пешеходен тур с екскурзовод. Темата е „Туризъм с традиции - старите варненски хотели“. Маршрутът включва сгради в централната градска част, които днес са архитектурни паметници, сред които гранд-хотелите „Ню Йорк", „Мусала", „Лондон" и „Париж“. Турът продължава с посещение на пристанище Варна, Морски бани и ресторант „Морско казино“. Краят на туристическата обиколка ще е входа на Морската градина, където започва концерт-спектакълът.