Студенти от ИУ – Варна взеха участие в пролетното издание на Markstrat Dukenet Challenge

Животът

13-05-2024, 18:52

Снимка:

ИУ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В симулацията се включиха близо 120 студента от различни университети.

Студенти от Икономически университет – Варна се включиха и в пролетното издание на Markstrat Dukenet Challenge. Във вълнуващата седмица от 8-ми до 12-ти април 2024 г., Avans University of Applied Sciences, Нидерландия беше домакин на едно от най-интензивните и предизвикателни събития в света на мениджмънта и маркетинга - Markstrat Dukenet Challenge.

Markstrat Dukenet Challenge е бизнес симулация, даваща възможност студентите да се потопят в напълно реалната динамика на бизнес средата като се конкурират на пазара с останалите екипи, разработват маркетинг стратегии, анализират пазарните тенденции, вземат стратегически решения в областта на финансите и научноизследователската и развойна дейност (R&D).

В симулацията се включиха близо 120 студента от различни университети. Студентите бяха разделени в общо 6 индустрии от 5 международни екипа с по 4-6 студента.

През периода от 5 дни, участниците преминаха през 10 годишни периода в симулацията, като по този начин разработваха и изпълняваха успешни и иновативни бизнес стратегии. Безспорно, това беше изключително вълнуващо и образователно преживяване за всички! Нашите студенти се класираха на следните позиции в индустриите си:

Антония Йотова, Международен бизнес и мениджмънт (англ.ез.) –индустрия Амент – първо място;
 
Надежда Христова, Международен бизнес и мениджмънт (англ.ез.) – индустрия Амун – първо място;
 
Деница Тонева, Международен бизнес и мениджмънт (англ.ез.) – индустрия Акен – второ място;
 
Камелия Христова, Дигитални медии и ПР – индустрия Акен – трето място;
 
Никита Федорченко, Международен бизнес и мениджмънт (англ.ез.) – индустрия Амент – трето място;
 
Сергей Шайнев, Международен бизнес и мениджмънт (англ.ез.) – индустрия Амун – четвърто място;
Лариса Диденко, Международен бизнес (англ.ез.) – индустрия Акен – четвърто място;
 
Емануел Тонев, Реклама и медийни комуникации – индустрия Амент – пето място.
 
Markstrat Dukenet Challenge е бизнес симулация, даваща възможност студентите да се потопят в напълно реалната динамика на бизнес средата като се конкурират на пазара с останалите екипи, разработват маркетинг стратегии, анализират пазарните тенденции, вземат стратегически решения в областта на финансите и научноизследователската и развойна дейност (R&D).