Безплатни перуки за онкоболни жени във Варна

Животът

13-05-2024, 19:01

Снимка:

СБАЛОЗ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За предварително записване за събитието на тел.: 052 975 888 (само за дамите, които имат нужда от перуки). За всички останали входът е свободен.

Безплатни перуки могат да изберат жени, диагностицирани с онкологично заболяване, по време на информационна среща, организирана от онкоболницата във Варна, съобщават оттам.

„Специализираната болница за активно лечение на онкологични заболявания д-р Марко А. Марков – Варна“ ООД, „Жените в онкологията“ – България и Inner Wheel клуб Варна за втора поредна година организират подобно събитие. 

Специалният гост на събитието ще бъде Ивалина Радева – българка, живееща в Германия, която от месеци дарява безплатно продукти от своя бранд на единственото в България „Училище за грим“ за онкоболни жени. Вече 5 години то е част от психо-социалната подкрепа, която СБАЛОЗ – Варна оказва на своите пациенти. Радева, която от 2016 година живее в Германия със съпруга и трите си деца, ще направи кратка презентация на какви грижи да се предоставят на кожата по време на лъчетерапия и химиотерапия.

Брандът е създаден от нея и всеки продукт – от съставките до опаковката, минава през ръцете й. Козметиката е натурална и сертифицирана като такава в Германия. Всяка от дамите с диагноза ще получи безплатна мостра на серум и крем, изключително подходящи за суха кожа по време и след химиотерапия.

И на това второ издание на информационните срещи сдружението „Жените в онкологията“ – България ще предостави безплатни перуки за жените, диагностицирани с онкологично заболяване. Те ще могат да получат компетентен съвет от специалист, за да могат да изберат най-подходящата перука за себе си.

Дамите ще бъдат запознати накратко и с важността на ранната диагностика при рак на млечната жлеза. Лектор ще бъде обещаващият млад хирург на СБАЛОЗ – Варна - д-р Моника Занева.

За предварително записване за събитието на тел.: 052 975 888 (Само за дамите, които имат нужда от перуки). За всички останали входът е свободен!

Информационната среща „Как да поддържаме здравето и красотата си по време на химиотерапия и лъчетерапия“ ще се състои на 15.05.2024г., от 15:30 ч., в голямото фоайе на отделението по лъчетерапия в СБАЛОЗ “Д-р Марко А. Марков”, гр. Варна, бул. “Цар Освободител”No 100.