С курсове тип "шатъл" ще извозват пътници по линия 409 между спирките "Изгрев" и "ВСУ"

Мисия Варна

15-05-2024, 08:53

Снимка:

Градски транспорт - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Причината спирките да не се обслужват са ремонтните дейности по ул. "Петър Попов".

От днес, 15 май, общинската фирма "Градски транспорт" осигурява възможност за прекачване на пътници от спирка "Изгрев" до "Варненски свободен университет” (ВСУ) с междинна спирка "Ален мак". Това ще обезпечи транспортната свързаност за пътуващите с линия 409, тъй като от 14 май автобусите от градския транспорт не обслужват посочените  две спирки двупосочно, съобщават от "Градски транспорт". 

Шатъл ще извозва пътниците от спирка “Изгрев” (пред бившия хотел “Аглая”) до спирката на Варненския свободен университет, където ще прави завой и ще се връща обратно. Курсовете ще се изпълняват от 06:50 до 20:00 часа включително, за срок до приключване ремонтните дейности.

Обезпечаването на транспорта бе договорено в разговор късно вчера между кмета Благомир Коцев, директора на “Градски транспорт” и президента на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Причината спирките да не се обслужват са ремонтните дейности по ул. "Петър Попов" и техническата невъзможност автобусите да осъществяват маневри при обръщане на маршрута. От строителната фирма увериха кмета Коцев, че неудобството за гражданите на Варна ще продължи само три дни.