Милошев: Очакваме стабилно лято и туристи от Румъния, Полша, Великобритания

Туризъм

18-05-2024, 08:23

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тази година летният ни сезон, който вече започна с великденските ни празници, смятам, че ние можем да достигнем ръст от около 10%, има оптимистични прогнози за над 10%.

Очаквам стабилно и сигурно българско лято 2024, очаквам лятото да е наситено само с позитивни и добри емоции, за това работим. Това заяви в Несебър министърът на туризма Евтим Милошев на старта на летния туристически сезон, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Ние като държава, като институции, като народ, като сектор, като бранш, да направим всичко така, че най-важният субект в така наречения туристически продукт – туристът – да бъде щастлив, да си тръгне с красиви емоции и да бъде щастлив, спокоен и сигурен, добави Милошев. Той каза, че е оптимист за ръста на туристите. Тази година летният ни сезон, който вече започна с великденските ни празници, смятам, че ние можем да достигнем ръст от около 10%, има оптимистични прогнози за над 10%. Ако това се случи ще бъде наистина много, много добре, добави Милошев. Това е поредица от много обстоятелства, това е процес, да не кажа и непредвидени обстоятелства, но трябва да сме позитивни, да очакваме най-доброто и вярвам, че ние ще отчетем този наистина успех в края на годината, убеден е Милошев.

Попитан на кои пазари очаква пробиви, министърът отговори да не говорим сега за пробиви – „ние живеем във време, в което туристическият поток се преструктурира. Пробив не мога да кажа, но нашите най-важни туристи тази година и това лято ще бъдат туристите от Румъния, Полша, Вишеградската четворка, традиционно от Германия, където имаме отлив, разбира се, Великобритания, така че вярвам, че преструктурирането на туристическия поток, няма да се отрази на успеха на летния туристически сезон, който при всички случаи представлява 70% от туризма в България, подчерта Милошев.