Варненският „Вокил“ с отборна купа от държавното първенство по кикбокс

Спорт

20-05-2024, 11:01

Снимка:

СК „Вокил“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На първенството в спортна зала „Дан Колов“ гр. Севлиево участваха 34 клуба по кикбокс.

Състезателите на СК „Вокил“ от Варна грабнаха отборна купа и се наредиха на второ място по брой спечелени златни медали от всички 34 класирали се спортни клуба в цялата страна, съобщиха от клуба.

С актив от 5 златни медали, 2 сребра и 2 бронза момчетата на Вокил изпревариха съперниците си от Шумен буквално с един бронзов медал, но не им достигна един сребърен медал за първото място, което стана притежание на СК Спартак гр. Пазарджик.

Купата за най техничен състезател на държавното първенство по кикбокс в ринговия стил К1 получи Виктор Михалев от спортен клуб „Вокил“ в категория до 54 кг, след като спечели своя финал с категорична победа и нокаут над своя съперник.

На първенството в спортна зала „Дан Колов“ гр. Севлиево участваха 34 клуба по кикбокс.

Ето какво заяви треньора на клуба Петър Петров:

"Момчетата ни показаха, че с всяко състезание стават все по-добри и печелим повече златни медали в сравнение от предходната 2023г. Знам, че заслужаваме първото място, но за съжаление едно погрешно според мен решение на рефера за нанесен чист спининг бекфист по време на финала на Николай Димитров срещу Георги Атанасов обърна спечеления мач и загубихме с 2 точки. Гледахме няколко пъти записа, чухме и главния съдия, който каза да се отбори нокдаун, но въпреки това рефера даде директна минус точка на Николай въпреки, че се води първо нарушение и не е по време на атака. Според правилника няма право да го прави, но не сме оспорвали решението. Това буквално обърна двубоя. Нищо, това ни мотивира още повече. Започваме подготовката за Световната купа в Будапеща- Унгария, която е от 12 до 16.06.2024г.".