Българската Electra Airways и германската SunExpress ще връщат немските туристи у нас

Туризъм

21-05-2024, 10:27

Снимка:

Electra Airways

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Electra Airways ще оперира от Германия до летищата във Варна и Бургас.

Българската авиокомпания Electra Airways в сътрудничество с германската SunExpress (част от концерна „Луфтханза“) ще възстановяват немския пазар за Черноморието ни. Те ще изпълняват чартърни полети от 1 май 2025 г. до Бургас и Варна, заяви за TravelNews Стефан Трифонов, изпълнителен директор на българския превозвач. За целта Electra Airways ще осигури по един Airbus A320, който ще оперира от двете летища до редица германски градове. Програмата ще се осъществява до 30 октомври 2025 г. По този начин България ще може да си върне немските туристи през месеците май и октомври в т. нар. крила на летния сезон.

Договорът между двете авиокомпаниие е за три години. „От 2026 г. предвиждаме по два самолета да летят до Бургас и Варна. За 2027 г. ще преценим дали да увеличим самолетите до България или да се насочим по същата схема и към някой друг пазар“, коментира Стефан Трифонов. Той допълни, че обсъждат и варианти да има по два полета седмично до Германия и през зимния период, които да се превърнат в редовни линии.

Германската SunExpress работи с местните големи туроператори и ще използва собствената си система за продажба на самолетни седалки. „Те започват да продават капацитетите си за следваща година още отсега“, коментира Стефан Трифонов.