Плажът на Албена получава международното отличие „Син флаг“ за 28-и пореден път

Туризъм

21-05-2024, 14:55

Снимка:

„Албена“ АД

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Курортът ще бъде домакин на официалната церемония за връчване на отличията за Сезон 2024.

За 28-и пореден път плажната ивица на ваканционно селище „Албена“ ще бъде удостоена с международното отличие „Син флаг“. То се връчва от Световната фондация за екологично образование и е атестат за усилията, които курортът полага за чистотата на водата, прилежащите съоръжения, безопасността, екологията и цялостното управление на зоната. За изпълнението на високите и стриктни критерии съблюдават експертите от съвета на Българско движение „Син флаг“, като всеки кандидат преминава през дълга предварителна атестация. Правят се също регулярни и изненадващи проверки от организацията, за да се гарантира сигурността на плажуващите и на околната среда.

В рамките на програмата за отбелязване на 55-тата годишнина на Албена, курортът ще бъде домакин на официалната церемония за връчване на отличията „Син флаг“ за Сезон 2024. Проявата ще се проведе на 22 май, от 11:00 ч. в Maritim Hotel Paradise Blue.

От комплекса припомнят, че от миналата година на територията му работи вътрешноведомствена лаборатория за изследване качеството на морската и питейна вода, както и на водата в басейните. Функционира и лаборатория за изследване качеството на храните, влизащи в комплекса, за да се гарантират в максимална степен сигурността и здравето на гостите. Лабораториите допълват задължителния и регулярен контрол от страна на отговорните държавни институции.