Илиан Илиев е пред дилема за ЦСКА

Спорт

22-05-2024, 17:05

Снимка:

ПФК „Черно море“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"Моряците" гостуват в четвъртък в София.

Треньорът на Черно море Илиан Илиев има огромна дилема за състава, с който да започне в утрешното гостуване на ЦСКА в София.

Тя е свързана с това дали възстановеният от контузията диспечер Мазир Сула да излезе титуляр и ако това стане, който да отпадне от 11-те.

До този момент през първенството Сула е използван зад централния нападател или биваше поставен вляво в средата на терена, но и в двата случая имаше огромно влияние върху изграждането на атаките със своята техника, креативност и нестандартни идеи.

В четвъртък обаче, ако Сула е зад изнесения в атака Исмаил Иса или Атанас Илиев, това означава, че от 11-те ще отпадне капитана Даниел Димов. При положение пък, че Мазир е отляво, аут ще е Андреяс Калкан.

Тук е важно да се отбележи, че Димов и Калкан са изключително мощни физически, енергични и активни в двете фази, като помагат дейно в дефанзивен план и са много полезни при отнемането на топката от съперника и спирането на атаките му.

И когато точката е влизала в плановете на Черно море, както ще бъде и срещу ЦСКА в предстоящия сблъсък, двамата най-често са били сред титулярите.