Варненската туристическа камара е носител на голямата награда на клуб „Отворено общество“

Туризъм

22-05-2024, 23:21

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Призът бе връчен на съпредседателите на ВТК – г-жа Людмила Ненкова и проф. д-р Стоян Маринов.

В Зала 1 на Фестивален и конгресен център – Варна се проведе 32-та церемония по присъждане на годишните награди на клуб „Отворено общество“. На събитието присъстваха официални лица, сред които проф. д-р Андрияна Андреева – областен управител на Варна, г-н Благомир Коцев – кмет на община Варна, г-жа Снежана Апостолова и г-н Павел Попов – заместник-кметове на община Варна.

Голямата награда за „Граждански принос в устойчивото развитие на туризма“ тази година бе присъдена на Варненска туристическа камара – регионалната неправителствена туристическа организация с 33 годишна история. Призът бе връчен на съпредседателите на ВТК – г-жа Людмила Ненкова и проф. д-р Стоян Маринов.

„Това е награда не само за нашия труд като съпредседатели на Варненската туристическа камара, но и на всички преди нас, които изградиха тази камара, които я развиха, които я направиха такава, че тя да обединява всички туристически „актьори“ – участници в туристическия процес за най-важното: устойчивото развитие на туризма“ – сподели г-жа Людмила Ненкова.

В обръщението си проф. д-р Стоян Маринов изказа специални благодарности на всички техни предшественици, работили за развитието на организационния живот на ВТК и просперитета на българския туризъм: Ангел Николов – председател на някогашната Окръжната асоциация за туризъм и отдих - Варна, който е инициатор за създаване на Камарата и участва в нейното ръководство още от началото и; Димитър Димитров – дългогодишен директор на ТК „Гранд хотел Варна“, председателстващ организацията в продължение на 14 години; проф. д-р Марин Нешков – председател 9 години, свързал Камарата трайно с образованието и подготовката на кадри за туризма; Жельо Душев – дългогодишен директор в туристически комплекси „Албена“, „Златни пясъци“, „Камчия“, „Св. св. Константин и Елена“ и председател в период от 6 години; Илин Димитров - депутат, служебен министър на туризма в периода август 2022 – юни 2023, понастоящем Секретар на президента на Република България по туризъм, култура, духовност и образование, трамплин за чието развитие е именно ВТК.

„Отворено общество, отворен свят, отворени граници, успешен туризъм!“ – с тези думи проф. Маринов завърши емоционалното си обръщение към присъстващите в Зала 1.

След официалната церемония, публиката в залата се наслади на комедията „Семейството“ с участието на Христо Гърбов, носител на Специалната награда на клуб „Отворено общество“ през 2018 г.