Започва Световната купа по спортна гимнастика във Варна

Спорт

23-05-2024, 14:56

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Входът за зрителите в ДКС е свободен.

От днес до 26 май Варна ще бъде световна столица на спортната гимнастика. Над 130 състезатели от 37 страни ще вземат участие в започващата днес в Дворецъа на културата и спорта Световната купа по спортна гимнастика.

България ще бъде представена от 10 състезатели Йордан Александров, Димитър Димитров, Божидар Златанов, Даниел Трифонов, Майкъл Дунев, Христос Маринов при мъжете и Валентина Георгиева, Никол Соколова, Калина Тенева и Виктория Венциславова при жените. Извън класирането ще имаме още 5 състезатели - Виктория Чакова, Йоан Янкова, Мартин Мишев, Раян Радков и Теодор Трифонов.

Входът за зрителите в ДКС във Варна е свободен.

Родните ни спортисти ще се борят за призови места в конкуренция с редица изявени и доказани гимнастици, сред които Артур Давтян от Армения - бронзов медалист от олимпийските игри в Токио 2020, световен и европейски шампион на прескок. Участие ще вземат и европейският вицешампион от Римини`24 Олег Верняев (Украйна), носителят на бронзов медал от първенството на Европа на земя Кристофър Мезерош (Унгария), неговият сънародник - европейският шампион за младежи в многобоя Ботонд Молнар (Унгария), както и носителят на бронзово отличие от Римини - Назар Чепруни (Украйна).

Тройната златна медалистка от Световната купа във Варна 2021 - французойката Алин Фрийс (Франция), също се завръща тази година в търсене на нови отличия. Сред останалите силни състезатели се откроява и Елизабет Сеитз (Германия), която е носител на бронзов медал от европейския шампионат в Анталия.