Почистиха фасадата на ФК, транспарант за 24 май поздравява варненци

Животът

23-05-2024, 15:27

Снимка:

НДК - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Фестивалният център в морската столица ще почете празника с огромен портрет на Кирил и Методий, цветя и изчистена предна фасада.

По повод 24 май НДК - Варна започва активна кампания за обновяване и възвръщане на пълния си бляскък, съобщиха от ръководството на комплекса.
Фестивалният център в морската столица ще почете празника с огромен портрет на Кирил и Методий, цветя и изчистена предна фасада
Сградата е на всички нас, затова нека й се радваме, но и да я пазим, призовават от екипа
Ръководството на Националния дворец на културата във Варна (Фестивален и конгресен център – Варна) стартира мащабна кампания, чиято цел е обновяване, модернизиране и обживяване на комплекса, за да се превърне той отново в истински Дворец на културата.
Промените ще бъдат, както отвътре, така и отвън и ще засягат, изчистване и освежаване на фасадата, дигитализиране на сградата, богата културна програма, нов живот за емблематични пространства и т.н.
По случай празника на българската азбука, просвета и култура, на централния вход на комплекса ще бъде поставен голям транспарант с образа на Кирил и Методий.
Поводът съвпада и със стартиралата вече акция, от ръководството за почистване на фасадата, ще бъдат поставени и предупредителни табели, както и ще бъде осигурена охрана и видеонаблюдение, за да бъдат предотвратени бъдещи вандалски набези.
От екипа на НДК-Варна призовават всички варненци и гости на морската ни столица, които посещават емблематичната сграда, да бъдат отговорни и да пазят този безспорен символ на културата. „Тази сграда е сърцето на града, любимо място на варненци, но освен за развлечение, тя е и нещо с което се идентифицираме и гордеем, затова всички ние, освен да й се радваме, сме длъжни и да я пазим“, убедени са от ръководството на фестивалния комплекс.