Осъдиха 20-годишен варненец за кражба на мобилни телефони

Крими

23-05-2024, 16:16

Снимка:

pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Наказанието е от 6 месеца, но е отложено с изпитателен срок от три години.

20-годишен варненец бе осъден за грабеж на мобилни телефони, съобщават от пресцентъра на Районния съд във Варна.

По силата на постигнато между страните и одобрено от състав на РС споразумение, той призна вината си по повдигнатото му обвинение в посегателства срещу собствеността – грабеж. 

Престъпните действия са извършени от подсъдимия в  периода от 21-ви до 26-ти март 2024г. във Варна, в условията на продължавано престъпление, с две деяния, при които отнел мобилни телефони от владението на две различни жени, с намерение противозаконно да ги присвои, като за това употребил сила.  Деянията осъществяват по отделно състави на едно и също престъпление, извършени са през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и еднородност на вината. Посегателствата са извършени съответно в района на автобусна спирка близо до варненски мол и по улица „Тодор Влайков“. Отнетите при грабежа чужди вещи, заедно с картите-памет и мобилни аксесоари са оценени на стойност около 400 лева.

20-годишният младеж е неосъждан. Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалите. За извършения при продължавано престъпление грабеж, съдът му наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наказанието бе отложено с изпитателен срок от три години. Подсъдимият приема да заплати сторените по делото разноски за близо 600 лева. Съдебният акт е окончателен.