Илиан Илиев: Постигнахме нещо историческо

Спорт

23-05-2024, 23:00

Снимка:

ПФК „Черно море“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Треньорът на Черно море не скри радостта си след гарантираното второ място.

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след успеха над ЦСКА с 1:0 на Националния стадион „Васил Левски“, след който „моряците“ си гарантираха сребърните медали за сезон 2023/24. Наставникът на „Морето“ заяви, че отборът е постигнал „нещо историческо“, защото футболистите са показали „постоянство, колектив и сплотеност“ през целия сезон.

„Искам да поздравя всички в клуба, фенове и играчи. През цялата година повтарям, че футболистите дават винаги 100% от себе си. Поддадохме се на емоцията след гола. През цялата година се представихме добре, стигнахме до 2-ро място, което е историческо за Черно море“, започна Илиан Илиев. 

„ЦСКА не можем да отречем, че като остана с 10 души, заигра по-добре. Беше притиснат до стената и ние не успяхме да задържим топката. Поздравявам момчетата за цялата година, която направихме. Направихме нещо историческо, надявам се да се справим добре и в последния мач и да останем непобедени у дома“, каза още той.

„Помага ни това, че имаме опитни играчи, които имат присъствие в съблекалнята и не ни трябва много време да ги убедим в нашите идеи. През цялата година показахме постоянство, колектив и сплотеност. Благодарен съм, че ги имам тези играчи в съблекалнята. Това е награда за тяхната работа“, призна Илиан Илиев.

„Черно море има моменти, в които играе футбол. Имаме и такива, както след гола, който вкарахме, да се поддам не емоцията. В Европа, ако се поддадеш на емоцията, всеки може да накаже грешките ти“, завърши старши треньорът на варненци.