До 6 години затвор грози шофьорът, който помете спирка във Варна

Крими

23-05-2024, 23:28

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

20 -годишният водач е имал два акта и 11 фиша за превишена скорост.

4-мата пострадали при катастрофата снощи на автобусна спирка във Варна са без опасност за живота. Трима от тях остават в болница заради травми - счупени крайници и други наранявания. Те бяха блъснати от 20-годишен шофьор, който се е качил на тротоара и се врязал с колата си в автобусната спирка на метри от входа на болница “Света Анна” в града, информира БНТ.

Шофьорът на градски автобус Ивайло Гатев става свидетел на тежкия инцидент.

"Момчето изглежда да изтърва управлението на колата. Задната част вляво в дясно и сигурност при желание да овладее колата, във спирката и в хората. След удара, хората се разхвърчаха. Спряхме, първото нещо, като спряхме автобуса, следователно погледнахме под колата, да няма затиснат човек", спомня си Ивайло Гатев, шофьор в Градски транспорт – Варна.

Две от пострадалите жени и чуждестранен гражданин са настанени в болница без опасност за живота. Третата жена е прегледана и освободена за домашно лечение. От полицията потвърдиха, че е имало опит за саморазправа с шофьора, предизвикал катастрофата.

"Приятелите на това чуждестранното момче се помъчиха, но беше владяно там с пожарникарите, за да не се стигне до конфликт", добави Ивайло Гатев, шофьор в Градски транспорт – Варна.

20 -годишният шофьор е имал два акта и 11 фиша за превишена скорост.

"Основната причина за произшествията, които масово стават. Това е чувството за безнаказаност. Закон за движение по пътищата има. Лошото е, че той не се прилага в пълната степен. Всеки прави по улиците каквото си иска от лява лента - десен завой, от дясна лента – ляв завой, минава се на червено, всеки втори говори по телефона, всеки втори е без колан. Ако навсякъде се разположат видеокамери, тези неща ще престанат", смята Атанас Балабанов – автоинструктор.

Автоинструкторите смятат, че курсистите на 17-годишна възраст може да получат шофьорска книжка, но до 18-тата си година трябва да карат с придружител.

"Идват при нас 18,19-годишни младежи, които нямат елементарна представа от организация и от движение. Те не знаят кой светофар е техния. Тези неща се научават в много по-ранна детска възраст. Все повече, курсистите идват, не знаят кой крак им е левият, кой крак им е десният", каза Атанас Балабанов – автоинструктор.

Пробите за алкохол и наркотици на младия шофьор са отрицателни. Той е задържан за 24 часа. Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда по непредпазливост. Заплашват го до 6 години затвор.