Черно море удари Левски на футзал, трети мач решава финалиста

Спорт

26-05-2024, 10:03

Снимка:

НЛФ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мачът е от 13,00 часа днес в зала "Владислав".

Черно море победи Левски с 4:2 като домакин във втория мач от плейофната серия в Националната лига по футзал и изравни резултата. Решителният трети двубой е днес от 13,00 часа отново във варненската зала "Владислав". Победителят ще се класира за финала, където го очаква настоящият шампион Амиго Северозапад.

Левски спечели с 2:1 първия мач срещу Черно море, но нямаше сериозни аргументи. "Моряците" бяха амбицирани до краен предел за реванш и тръгнаха ударно - с голове на Дима Желчук в първата минута и Димитър Петев в 7-та те поведоха с 2:0. Украинецът Желчук, обаче си вкара автогол в 12-та и това "върна в мача" Левски. "Сините" успяха да изравнят чрез Милош Миланов (16) и на почивката двата отбора се оттеглиха при резултат 2:2.

Две минути след началото на второто полувреме дойде ред и на Левски да си вкара автогол чрез Даниел Нестеров. След попадение на Веселин Геренски в 37-та минута Черно море "затвори мача" при резултат 4:2. Очаква се "моряците" да имат мощна подкрепа от трибуните в решителния двубой днес.

Феновете на Черно море са в огромна еуфория, след като отборът на Илиан Илиев спечели сребърните медали в Efbet лига. Очаква се те да подкрепят отбора по футзал преди големия празник на "Тича", където в 18,30 часа започва последният мач за сезона срещу Крумовград. След неговия край президентът на БФС Георги Иванов ще връчи купата и сребърните медали.