Черно море и Крумовград завършват сезона с усмивки

Спорт

26-05-2024, 13:49

Снимка:

ПФК „Черно море“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двата отбора с исторически кампании и протоколен финален сблъсък.

ицешампионът Черно море приема дебютанта Крумовград в последен двубой и за двата отбора от плейофите на Първата шестица в efbet Лига.

Срещата на стадион „Тича“ във Варна стартира в 18:30 часа, но независимо от нейния изход, и двата тима може да са повече от щастливи със своите сезони.

„Моряците” постигнаха голямата си цел в изминалия кръг, когато надвиха ЦСКА в София, с което си осигуриха сребърните медали в първенството за първи през този век, а в същото време си спечелиха и първи мачове в Европа от 2016-а година. Варненци ще стартират като непоставен от втория предварителен кръг на турнира Лига на конференциите.

Тимът на Илиан Илиев е на прага на още едно забележително постижение, тъй като е най-силният домакин в първенството – 49 спечелени точки от 51 възможни. Така, Черно море е на крачка от това да завърши цял един сезон без поражение и у дома, ако удържи един от хитовете на кампанията Крумовград.

Невероятната серия на новаците от 15 поредни мача без поражение приключи миналия кръг, когато бяха победени от Левски с 1:0 в Пловдив. Това бе първа загуба за отбора на Станислав Генчев от 26 ноември насам. За самия треньор това може да бъде последен двубой начело на Крумовград, след като се очаква да поеме именно „сините“ от столицата след края на кампанията.

Единственият отсъстващ от състава на Черно море ще бъде Уеслен Жуниор, който има счупена челюст след тежкия сблъсък с вратаря на ЦСКА Густаво Бусато и ще бъде опериран във вторник. Димитър Тонев и Божидар Кацаров пък лекуват травми и няма да бъдат налични за селекция в тима на Крумовград, който е в серия от осем поредни гостувания без загуба.

По-рано през сезона „моряците“ записаха две победи над този съперник – 3:1 като гост в Пловдив и 3:2 в морската ни столица.