Победа и загуба за „Комодор” в елита

Спорт

27-05-2024, 11:43

Снимка:

Невена Йовева/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Четирима наши с повиквателни за националния.

Ватерполистите на „Комодор” (Варна) записаха победа и загуба в различните възрастови групи в 9-ия кръг от държавното първенство по водна топка през изминалия уикенд.

В Бургас на басейн „Меден рудник” мъжката гарнитура на клуба отстъпи на „Черноморец” с 15:19.

„Първите три части стояхме равностойно, но след това допуснахме разлика и логично отстъпихме. Като цяло не стояхме лошо, но не успяхме да разчитаме на основния си вратар, играхме със стража на юношите. Лошото е, че отново, както по-рано срещу „Аква спорт”, не успяхме да разчитаме на Константин Бурназов. Това за нас е много важно, защото той е основен състезател. Преди плейофите предстои още един кръг. В него играем с „Черно море”, но ние имаме и отложен мач, който ще се проведе на 8 юни срещу ЦСКА ”, коментира треньорът Николай Николов - Майката.

При 15-годишните ватерполистите на „Комодор” се поздравиха с успех над „Черноморец” (Бургас) като гости с 18:14 в група „Елит”.

Старши треньорът на „Комодор” уточни, че в навечерието на световното в Малта четирима състезатели от клуба са получили повиквателни за лагер – сбор от селекционера на националния отбор по водна топка за мъже 16 – Жарко Петрович. Сред тях са Владимир Станков, Христо Делчев, Стефан Димитров и Денис Каракашев. 

Сръбският наставник събира националите на 7 юни на лагер в комплекс „Аквалайф Кранево”, където те ще се подготвят за световното първенство в Малта. Шампионатът е от 18 до 24 юни.

Трикольорите са в група с отборите на Испания, Чехия и Зимбабве.

„На националите ни в тази възрастова група предстоят спаринг мачове и след това веднага заминават за световното. Съперниците са преодолими, с изключение на световния шампион. Ще бъдем равностойни с чехите според мен. Взависимост от това дали ще вземем две победи, ще се придвижим напред в класирането”, смята Майката.

Той анонсира, че дуелитге от Суперфинала за трофея при 13-годишните са на 1 и 15 юни. На 1 юни комодорци гостуват на „Славия” в София.

На 15 юни възпитаниците на треньора Константин Бурназов приемат белите във Варна.