Празник на приказката за Деня на детето в РИМ - Варна

Животът

29-05-2024, 13:11

Снимка:

РИМ - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Събитието е предназначено за малчугани на възраст от 6 до 12 години.

В Деня на детето, 1 юни, празнуват всички деца, а с тях и техните родители, защото всички сме били деца. За да отбележим този хубав ден, от РИМ - Варна канят деца на възраст от 6 до 12 години на Празник на приказката. "Ще прекараме няколко приказни часа заедно, изпълнени с творчески занимания и изненади. И тъй като ще бъдем в Учебния музей, който се намира в сградата на Археологическия музей, а там могат да се видят много интересни неща от миналото, ние също ще се върнем в миналото с приказки", обещават организаторите.

В специалната празнична програма ще бъдат прочетени три приказки: една, написана преди повече от 2000 години, втора, написана преди повече от 300 години и една съвременна приказка – „Водното конче и гривната“ от Елена Владова, водещ на заниманието. Останалото време ще бъде посветено на творчество. Всички деца ще имат възможност да създадат комикси и рисунки по приказките, които ще бъдат прочетени или пък за други свои любими приказни герои. Ще има и специална изненада за 1 юни от домакините от Учебния музей.

Заниманието се провежда в група до 10 души. Всички материали за работа се предоставят на място. Таксата за участие включва и посещение на постоянната експозиция на Археологическия музей.

Къде:

В залата на Учебния музей, в сградата на Археологически музей – Варна, бул. „Мария Луиза“ 41 Кога: 01.06 /събота/ от 13:00 до 14:30 часа.