Откриване на “Деца, които мислят за неща, които ги няма” пред община Варна

Животът

29-05-2024, 17:41

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Изложбата ще може да бъде видяна и след тази дата, през целия юни.

Фондация за детско развитие “Калейдоскоп” Ви кани на откриването на изложбата “Деца, които мислят за неща, които го няма” на 31.5. в 10:00ч пред община Варна. Изложбата ще бъде открита от кмета на Варна Благомир Коцев и зам.-кмет по образование и култура, Павел Попов.

“Деца, които мислят…” съдържа мисли и рисунки на деца на възраст между 3 и 7 години, които ще бъдат изложени директно върху прозорците на община Варна и в информационния център. В основата на изложбата е куражът да възприемаме децата не като обекти на преподаване и възпитание, а като носители на изследователско мислене, свобода и творчески дух, които са от извънредна важност за града. Този кураж е колкото педагогически, толкова и политически (от ‘πολις’ — град, граждани, гражданско участие): в навечерието на 1ви юни “Деца, които мислят…” облича в нов смисъл сградата на община Варна и заявява централно място за децата в делата на града. Дава посланието, че децата са граждани тук и сега, а не в бъдеще време. Насочва към нуждата от съвременни модели модели на учене, в които знание и себепознание са взаимосвързани и подчинени на една по-голяма цел: отговорността към израстването на общността, града и променящия се свят.

Изложбата ще може да бъде видяна и след тази дата, през целия юни. Повече информация ще намерите на страницата на събитието и на страницата на “Калейдоскоп” .