Национални военни представители на държавите от НАТО посетиха Варна (СНИМКИ)

Новините

31-05-2024, 14:35

Снимка:

ВМС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По време на визитата в Адмиралтейството гостите бяха посрещнати от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

Делегация от национални военни представители в Съюзното командване по операциите на НАТО, които на 30 и 31 май 2024 г. са на посещение в България, посетиха Варна и се срещнаха с Командването на Военноморските сили.

Такива мероприятия се домакинстват на ротационен принцип от съюзниците два пъти в годината. На 27 и 28 май, непосредствено преди пристигнето в София, домакин на делегацията беше Румъния.

По време на визитата в Адмиралтейството, гостите бяха посрещнати от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, след което присъстваха на брифинги, представени от офицери от Командването и Щаба на флота.

Беше представена информация за актуалната обстановка по сигурността в Черноморския регион, анализ на заплахите и обзор на дейностите по ограничаване на породените от това рискове. Гостите бяха запознати с приноса на българските Военноморски сили към общите усилия за гарантиране на сигурността на съюзниците и перспективите за тяхното развитие.

По-късно делегацията посети Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ и Археологическия музей на Варна.