Наградиха победителите от конкурса „Зависим или независим – Какъв е твоят избор?“ във Варна

Животът

01-06-2024, 14:30

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инициативата се проведе за четвърта година по повод Световния ден без тютюн - 31 май.

Заместник-кметът Илия Коев награди победителите от конкурса „Зависим или независим – Какъв е твоят избор?“. Инициативата се провежда за четвърта година по повод Световния ден без тютюн - 31 май и е неделима част от „Програма за превенция на употребата на наркотични вещества сред ученици V – VII клас“ на общинска дирекция „Превенции“ в партньорство със 17 варненски училища.  

Заместник-кметът Коев поздрави всички участници проявеното творчество и въображение по време на специална церемония по награждаване, на която бяха отличени 9 ученици в трите възрастови категории. За своята  креативност и за творческата си позиция по наболели сред обществото и младежите теми, малките художници получиха грамоти и рисувателни комплекти. В конкурса се включиха общо 244 деца от Варна, всички те бяха поощрени за желанието да участват в състезанието. 

Идеята за изложбата е да насърчи учениците да изберат живот без зависимости и превенция на употребата на психоактивни и рискови за здравето вещества. По този повод в различни инициативи в областта на изкуството и науката, Община Варна приканва децата да приложат творчески знанията, получени по време на Програмата за превенции.