Започнаха тържествата за 20-годишнината на град Аксаково

Животът

01-06-2024, 15:05

Снимка:

Община Аксаково

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кметът инж. Атанас Стоилов връчи почетни плакети на участниците в подготовката за преобразуването на Аксаково от село в град.

Тържествена сесия на Общинския съвет постави началото на честванията по случай 20-годишнината от обявяването на Аксаково за град. Кулминацията на тържествата ще бъде в последната седмица на август, когато е и празникът на града.

По време на празничното заседание на местния парламент кметът инж. Атанас Стоилов връчи почетни плакети на участниците в подготовката за преобразуването на Аксаково от село в град.

„Първоначалните страхове, че градският статут ще вдигне данъците и ще ограничи възможностите за отглеждане на домашни животни, не се оправдаха. За сметка на това младите хора придобиха самочувствие,  стана възможно строителството на по-малки урегулирани поземлени имоти, което улеснява сериозно наследниците.  В същото време запазихме от презастрояване града със забраната за изграждане на големи жилищни сгради, а паралелно инвестираме ударно във водопроводна и канализационна  мрежа и в пътна инфраструктура. Продължава обновяването на града. Спечелихме проект за реновирането на стадиона и 4,5 млн лв за изграждане на допълнителен корпус за СУ “Свети Климент Охридски в гр. Аксаково“, коментира инж. Стоилов.