Бивш депутат от ПП оглави общинската финансова дирекция във Варна

Мисия Варна

03-06-2024, 13:43

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кирил Симеонов бе част от Надзорния съвет на „Български ВиК холдинг“.

Кирил Симеонов е новият шеф на дирекция „Финанси и бюджет“ в Община Варна. Името му вече фигурира в телефонния указател на общинската администрация, съобщи Дарик.

Назначението на Симеонов все още не е обявено публично. В официалния сайт на Община Варна не се открива информация за резултатите от конкурса за заемане на длъжността. Пред кандидатите да оглавят финансовата дирекция бяха посочени няколко изисквания, сред които висше образование – степен магистър, професионална област – стопански науки, минимум 4 години опит или придобит ранг III младши. 

За последно Кирил Симеонов бе част от Надзорния съвет на „Български ВиК холдинг“, където бе назначен през септември миналата година. Преди това бе варненски депутат от „Има такъв народ“ в 45-ото, 46-ото и 47-ото Народни събрания. Той бе един от шестимата депутати, които напуснаха партията на Слави Трифонов. Впоследствие Симеонов се присъедини към „Продължаваме промяната“.

Кирил Симеонов, който след броени дни ще навърши 38 години, е възпитаник на Американския колеж в София. Завършил е икономика в Съединените щати и магистратура по мениджмънт в Бокони, Милано.