Откриха новата чешма до Дом "Младост" (СНИМКИ)

Мисия Варна

03-06-2024, 15:50

Снимка:

район „Младост“

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От Регионалната здравна инспекция ще направят изследвания на водата и до няколко дни тя ще може да се ползва отново от всички желаещи.

Иконом Димитър Стоев освети емблематичната чешма с минерална вода в близост до разрушения вече дом "Младост" във Варна, изцяло възстановена от Общината.

От Регионалната здравна инспекция ще направят изследвания на водата и до няколко дни тя ще може да се ползва отново от всички желаещи. Дотогава тя все още не е годна за пиене. 

На освещаването присъстваха кметът на града Благомир Коцев, заместник-кметът Снежана Апостолова, районният кмет Христо Христов, граждани.

"Помпите изпомпват минералната вода и трябва да се прочистят, не са използвани от доста време. Очаква се Регионалната здравна инспекция във Варна да извърши проби на качеството на водата, след което табела ще дава информация за състоянието и състава й", съобщи пред медии кметът на община Варна Благомир Коцев. 

Експерти от РЗИ-Варна регулярно ще извършват проверки на качеството на водата.

Благомир Коцев заяви, че Община Варна има цялостна програма за възстановяването на обществените чешми, а където те са лошо състояние, ще бъдат отново изградени. 

"Има много знакови чешм ивъв Варна, които помня като дете - тази на Шишкова градинка, тази зад Казиното в Морската градина, тази между Икономическия университет и Детския кът", допълни Коцев.

"Отдавна чакахме тази чешма, но не ми харесва! Ако трябва да наливаш нещо по-сериозно - за вкъщи например, голямо чакане ще падне. Преди течеше по-силно", подчертаха живеещи в квартала, дошли днес да видят новата обществена чешма до бившия Дом "Младост".