Деца, ползващи социални услуги изнесоха концерт за деца от уязвими групи

Животът

03-06-2024, 17:42

Снимка:

Община Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тържеството премина под мотото „Всяко дете има значение. Детски права, човешки права“.

По повод Деня на детето и месец юни, Община Варна организира концерт за деца, ползващи социални услуги. Тържеството, което премина под мотото „Всяко дете има значение. Детски права, човешки права“ се проведе днес в Юнашкия салон в града. 

В програмата бяха включени музикални изпълнения на деца, ползващи социални услуги. Техни гости бяха други 80 деца от най-уязвимите групи, също ползващи различни социални услуги, както и възпитаници на Общинския детски комплекс в града. 

Детският празник се организира по инициатива на заместник-кмета по социални дейности и председател на Комисията на детето Снежана Апостолова. Изборът на надслов не е случаен. Той е свързан с разбирането, че само с общи усилия можем да дадем простор на всяко дете, да го насърчим да споделя, да има позиция и да потърси подкрепа, обясни заместник-кметът.

За всички участници и специалните гости на празника бяха осигурени малки подаръци. Съорганизатори на събитието са Държавна агенция за закрила на детето. По време на празника, специален „плейбек театър“, в игрова форма запозна децата с техните права.