8 530 лева бяха събрани по време на Благотворителното гребане в тандем във Варна

Спорт

04-06-2024, 10:13

Снимка:

Радио Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Кампанията събра подкрепа още от 8 часа сутринта на 1 юни в Морската градина, където Мей Максин и Николай Колев гребаха в тандем 100 км на гребен тренажор.

8530 лева бяха събрани по време на Благотворителното гребане 100 км в тандем с гребни тренажори пред Радио Варна. 
 
Кампанията събра подкрепа още от 8 часа сутринта на 1 юни в Морската градина, където Мей Максин и Николай Колев гребаха в тандем 100 км на гребен тренажор, за да подкрепят Операция "Плюшено мече" в помощ на талантливи млади хора без родителска грижа. Мей и Николай гребаха в тандем без прекъсване и преодоляха тази дистанция за 7 часа 14 минути 57 секунди.
 
Към инициативата се включиха стотици варненци, които подпомогнаха благородната кауза в подкрепа на децата и техните мечти. Най-малкият смелчага, изминал дистанция на тренажора, беше само на 2 години. 

В публикация в социалните мрежи Николай Колев емоционално благодари за подкрепата. 
"За себе си ще кажа само, че бях дарен с огромно доверие. Надявам се, че съм го оправдал", допълва Николай Колев, който благодари на всички включили се в кампанията, на екипа на Радио Варна и на всички доброволци, помогнали за осъществяването на каузата. 
 
Събраната сума ще бъде предоставена и използвана за образование на младежи в неравностойно положение и деца без родителска грижа. Проявата е част и събитията, свързани с 90 години Радио Варна, които отбелязваме през 2024-та. 

Сдружение “Операция Плюшено Мече”
Банка: UniCredit Bulbank
IBAN: BG15UNCR70001522802121
BIC: UNCRBGSF
Основание: Ние сме ЕДНО