Черно море и ФК Амиго Северозапад ще определят шампиона в Националната лига по футзал

Спорт

05-06-2024, 15:27

Снимка:

vsport.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

През сезона двата отбора си размениха по една победа.

Съставите на Черно Море Варна и ФК Амиго Северозапад София ще решат кой ще бъде новия шампипон на страната по футзал, след като достигнаха до финала на националната лига, съобщава vsport.bg. Очаквано първите два отбора в крайното класиране на редовния сезон достигнаха и до битката за златните медали.

В полуфиналните сбъсъци, отборът на Амиго Северозапад успя да надделее над състава на Икономическият Университет от Варна, след победа в морската ни столица с 10:6 и служебна такава в реванша в София. По този начин момчетата на Делян Койчев ще имат възможността да спечелят титлата в трета поредна година.

Съперник във финала ще бъде състава на Черно Море, които успяха доста тръдно да победят отбора на Левски София, като за целта трябваше да се изиграят всичките три двубоя от полуфиналната серия. В първата среща, столичани успяха да победят с 2:1 в залата в Сливница, което принуди варненци да търсят две победи в следващите два двубоя, които се изиграха във Варна. Все пак момчетата на Милош Тодорович успяха да победят и в двете срещи, съответно с 4:2 и 2:1 и по този начин си заслужиха мястото на финала.

През сезона двата отбора си размениха по една победа, като състава на Черно Море спечели с 6:3 двубоя във Варна, а Амиго Северозапад надделя с 5:1 в София. И двете срещи бяха много интересни и изпълнени със здрави сблъсъци и единоборства, като в тях бяха показани общо 12 жътли и два червени картона, включително и за треньора на варненци Милов Тодорович. Със сигурност ни очакват много интересни сблъсъци, с непредвидим победител.

Първата среща от финалната серия ще бъде на 18-ти Юни от 20:00 часа в зала Владислав, Варна, а втората и евентуалната трета такава ще се изиграят на 30-ти Юни и 1-ви Юли, от 19:00 часа в хандбалната зала на НСА, София. Шампион на България и представител на държавата в Шампионска Лига на УЕФА ще бъде този отбор, който стигне до две победи в тези три мача. При равенство в някоя от срещите, се изпъняват дузпи за определяне на победителя.