Политиците ни пуснаха бюлетини за стабилно правителство и защита на националните интереси

Новините

09-06-2024, 13:57

Снимка:

novini.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вижте техните послания в изборния ден.

Повечето се надяват да има стабилно редовно правителство, както и да излъчим най-добрите представители в Европейския парламент, предаде БГНЕС.

Бойко Борисов: Истински призовавам всички да излязат да гласуват, защото има значение

„Гласувах да не ни взимат по 1 левче от всеки литър бензин и дизел. Да не ви взимат 3% посредници. От сутринта слушаме само заклинания“.

Това заяви на излизане от избирателната секция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Европейските избори са изключително важни, защото стабилните държави 1 месец ще има глас кой да е председател на ЕК, външен министър“, обясни той.

„Гласувах да се спре този кеш, който е в последните 4 години и да продължим да изпълняваме обещанията – Хемус, Струма. От месеци казваме, че само с ДПС няма да направим правителство, но това не попречи на ПП-ДБ да изградят кампанията си върху това“, каза той.

Борисов коментира, че формата на бъдещото правителство може да е на „кешовите потоци“: ПП, БСП и Възраждане.

„Американските експерти, които си взеха ги обраха и им взеха много пари, нямаше ли кой да им каже, че това е слаб пиар“, коментира той.

„Истински призовавам всички да излязат да гласуват, защото има значение“, подчерта лидерът на ГЕРБ. „Дай боже силна избирателна активност, има варианти за правителство“, каза той.

Румен Радев: Как и при какви условия ще се състави правителство зависи изцяло от партиите

Гражданската активност не се изчерпа само с явяването пред урните, това означава гражданите да помнят какво са обещали политиците и да си го търсят. Ние ще спрем да ходим толкова често пред избирателните секции, когато партиите най-сетне оправдаят трайно доверието на гражданите. Как и при какви условия ще се състави правителство зависи изцяло от партиите и аз се надявам те вече да са научили урока. Това каза след като гласува президентът Румен Радев, цитиран от БНТ.

Нека не забравяме, че гражданката активност не се изчерпва само с явяването пред урнитe. Това означава гражданите да помнят какво обещават политиците и да го търсят. Ще спрем да ходим толкова често пред секциите, когато партиите най-сетне започнат трайно да оправдават доверието на гражданите, за което молят днес", каза още президентът Румен Радев.

Той определи машинното гласуване като „бариера срещу недействителните бюлетини”.

На въпрос дали възнамерява да влезе в политиката със вой проект, ако и след днешния вот не бъде съставен кабинет, Радев заяви: „Преди всеки избор партийни оракули плашат с партии на президента, за да сглобят по-добре собствената си сглобка. Крайно време е партиите да създадат правителство, базирано на ценности и споделени програми, а не от страх, че ще излязат от властта. Ако продължават с безпринципните коалиции, рано или късно, такава алтернатива ще се появи”.

Димитър Главчев: Надявам се бързо да се сформира и правителство, и парламент

Гласувах за политици, които спазват конституцията и законите и във всичките си действия се водят от интересите на народа. Гласувах политиците да са почтени и да работят за интересите на хората, да поставят обществените интереси над личните. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев, след като упражни правото си на глас.

Надявам се бързо да бъде сформирано и правителство, стабилен парламент с пълен мандат и редовно правителство с пълен мандат и да се продължи пътят на България към по-добро, подчерта Главчев.

Румен Христов: Гласувах за стабилно мнозинство

Гласувах за едно стабилно мнозинство, което да излъчи правителство и то да управлява България поне четири години. Това заяви председателят на СДС Румен Христов.

Стабилно мнозинство, което да работи в полза на българските граждани, да няма скоро избори, защото се измориха и избирателите, а и ние, и държавата да тръгне по европейския си път. По отношение на европейските избори, нека да изпратим достойни представители в Европейския парламент. Пожелавам успех на всички а най вече на моята коалиция!

Кирил Петков: Докато Пеевски и Борисов вземат решения, няма смисъл да се преговаря

Гласувах да не предадем надеждата, че България може да е нормална държава, където има справедливо разпределени блага, моят страх е, че има риск от голям брой купен и корпоративен вот, което означава, че ако не излязат всички българи да гласуват, рискът за родината ни е голям. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Залогът е, че сме на кръстопът. Или ще върнем България назад обратно, когато едни фигури разполагаха с държавата ни като бащиния или ще вървим напред, каза Петков. Докато двамата Пеевски и Борисов са в позицията да вземат решения, няма смисъл да се преговаря и да се говори за каквото и да било. Ние видяхме, че нашата визия за България и тяхната са коренно различни, уточни Петков.

Христо Иванов гласува за европейска България, която не се връща назад

Гласувах да продължим с реформите – да не се връща България назад и на изток. Това каза лидерът на „Да, България“ и съпредседател на ПП-ДБ Христо Иванов.

На изборите 2 в 1 – за национален парламент и за европейски парламент, Иванов избра машинния вот.

На парламентарните и гласувах за мнозинство за нормална европейска България, каза Иванов. Желанието му е страната да не се връща назад и на изток.

Гласувах да не оставяме страната в ръцете на Пеевски, добави той. Опциите за коалиране изключват сядане на масата с ДПС. Той очаква да приключи изборният ден и остава опцията за коалиции отворена.

Важно е как ще се произнесе народът, обяви Христо Иванов.

Много е важно да призовем хората да гласуват, а не да остават България на самотек. Надеждата му е, че България ще се събуди изненадана от висока избирателна активност.

Костадин Костадинов: Изборите са шанс да се изхвърли политическият боклук в кофата

Изборите са шанс да се изхвърли политическият боклук в кофата. Когато не гласувате вие, друг гласува вместо вас. Това заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

В Турция ще гласуват, но защо даваме чужди граждани да избират нашето управление, попита Костадинов.

Който се е изморил от правото си на избор се е изморил от свободата, подчерта още той и прикани българския народ да гласува.

Бъдещето на България е във вашите ръце, гласувайте, каза Костадинов.

Корнелия Нинова: За да е успешно и трайно правителството, трябва да е надпартийно и експертно

Гласувах за мир, социална справедливост, за край на сглобките и договорките, да има ред, стабилност и сигурност във всеки дом, а на евроизборите за хора, за които националният интерес е на първо място в общия ни европейски дом. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова гласува с хартиена бюлетина, като добави, че тя е по-сигурна според нея.

Видях желание в хората да се гласува, по-високата активност, значи по-висока легитимност, уточни Нинова. Трябва да се направи всичко възможно да има кабинет, България има нужда от стабилност, надявам се да има разум и да има кабинет, добави тя. Правителството, за да е успешно и трайно, трябва да е надпартийно, експертно и програмно, подчерта още Нинова.

Ивайло Вълчев: Искам България да спре да се лашка по влакчето на ужасите

Всички ние искаме България да бъде управлявана разумно и нормално без да се лашка на влакчето на ужасите, което представляват поредните избори, заяви Ивайло Вълчев, зам.-председател на ИТН.

Във вътрешен план вярвам, че хората ще гласуват за тези, които ще донесат разбирателство, а за европейските избори очаквам хората да изберат представители, които са като тях със същите виждания и мисли, а не поредните чиновници, които ще се разтворят в брюкселската мъгла, добави още той.

България може да е равноправна с останалите, а не назад и нейният дневен ред да е и дневен ред в Европа, отбеляза Вълчев. Организацията на вота две в едно оценява с надежда, че денят ще протече спокойно.

Дилян Пеевски: Време е да направим стабилно правителство

Време е да направим стабилно правителство. Хората заслужават ново начало. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски, след като гласува.

Председателят на ДПС гласува с хартиена бюлетина в Кърджали.

Рая Назарян: Очаквам изборите да са началото на края на политическата криза и хаос

Гласувах за отговорните политици, които са доказали, че с опита и експертизата си са способни да съставят едно силно и сигурно правителство с пълен мандат, за да се получи очакваната от всички граждани сигурност и просперитет, каза Рая Назарян, водач на листата на ГЕРБ-СДС в 24 МИР в София.

От днешните избори очаквам да бъдат началото на края на политическата криза и хаос, добави Назарян.

Без волята на българските граждани няма да се състави лесно правителство, заяви Назарян. Колкото по-висока е активността, толкова по-вероятно е да имаме стабилно правителство. Днес са на ход българските граждани, от утре – политиците, допълни тя. Аз съм водач на 24 МИР и цяла кампания съм била близо до хората, с идеята да възстановим нормалността в общуването между политиците, за да можем да стабилизираме държавата, каза още Назарян.