Емил Радев: Изборите са решаващи, за да възстановим стабилността и авторитета на България

Новините

09-06-2024, 15:18

Снимка:

Пресцентър Емил Радев

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и кандидат за нов мандат гласува на изборите за националния и Европейския парламент в ОУ „Васил Друмев“ във Варна.

От вота на всички ни днес зависи дали ще успеем да преодолеем безвремието, в което изпадна страната ни през последните три години. България не е нито малка, нито безгласна, но трябва да възстановим стабилността и авторитета ѝ. Това заяви пред медиите евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и кандидат за нов мандат Емил Радев, който гласува на изборите за националния и Европейския парламент в ОУ „Васил Друмев“ във Варна.

„Нека не забравяме, че голяма част от новото българско законодателство е вследствие на промени в европейското. Необходимо е приоритетите на страната ни да бъдат защитени още на входа на този законодателен процес, така че решенията, които се вземат, да бъдат в интерес на българските граждани, на бизнеса и общините“, изтъкна Радев, коментирайки, че евроизборите са не по-малко важни от вота за Народното събрание.

„Българската делегация в Европарламента трябва да може да действа единно по важните за страната ни теми. Опитът ни досега показва, че постигаме успех, именно когато с колегите работим съвместно, независимо от политическите си различия“, отбеляза още той и припомни, че така българските евродепутати са спечелили подкрепата на ЕП за пълноправното ни членство в Шенген и са работили в защита на превозвачите ни, на българското розово масло и пр. 

„Имаме добри позиции в Европейския парламент, които трябва да запазим. България обаче се нуждае от силно представителство и в Съвета, където заседават министрите на държавите членки, а това зависи от правителството и доверието, с което се ползва“, каза варненският евродепутат. По думите му пред страната ни стоят редица отворени въпроси като членството в сухопътния Шенген и еврозоната, които скоро трябва да намерят решение. „Затова е важно България да има стабилно редовно правителство и добре подготвени хора в Народното събрание и в Европейския парламент, които да работят ефективно още от ден първи на новия мандат“, заключи Емил Радев.