Членове на СИК във Варна: Не си струва чакането

Новините

10-06-2024, 09:36

Снимка:

Varnautre.bg/Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Повечето секционни избирателни комисии са работили много съвестно, коментира председателят на Районната избирателна комисия във Варна Велин Жеков.

Не си струва чакането от осем-девет часа през цялата нощ. Това коментираха пред Радио Варна членове на секционни избирателни комисии от Двореца на културата и спорта във Варна тази сутрин.

В секция 311 от "Владислав Варненчик" чакат от 2 часа и половина снощи. "Протоколите бяха сложни. Броенето беше много. Спазват се правила, но всичко това беше прекалено бавно и сложно", споделиха нейни членове.

Между това да отидеш и да спиш и да висиш от 6 до 8 часа по стълбите - не си струва, допълниха те. 

В 243-ша секция в ОУ "Антон Страшимиров" във Варна посочват: "От 1 и половина сме тук. Трудоемко е и е бавно". 

Да се назначат повече хора за членове на СИК предлага друг. "Викат повече от областта и по-малко от общината. Би трябвало от областта да са в една сграда, а от общината - на друго място. В община Варна има достатъчно секции, за да сме смесени", допълват те. 

Повечето секционни избирателни комисии са работили много съвестно, коментира председателят на Районната избирателна комисия във Варна Велин Жеков.  Заради изборите две в едно и преференциалния вот попълването на протоколите става по-рано, но има малко грешки в тях. Почти няма сериозни грешки, тук-таме има технически грешки, допълни той.